سازمان آموزش فنی و حرفه ای وابسته به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی بوده و به عنوان مسئول اجرای آموزش های فنی و حرفه ای ، دوره های آموزشی را برای ارتقاء مهارت در متقاضیان برگزار می نماید . این کلاس ها در مناطق مختلف شهری و روستایی ، حتی در زندان ها و پادگان ها و در مقاطع زمانی مختلف برای تربیت نیروی کار ماهر در بخش های صنعت ، خدمات و کشاورزی برگزار شده و آزمون آن ها در پایان هر دوره به دو صورت کتبی و عملی گرفته می شود .
کارآموزان تنها در صورت کسب حد نصاب نمره آزمون موفق به دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای استاندارد در رشته مهارتی خود می شوند . این گواهینامه در 4 سطح مختلف تدوین شده که بر اساس میزان تخصص به مهارت آموز اعطا می گردد . برای آشنایی بیشتر داوطلبان در ادامه مقاله به بررسی نحوه ثبت نام در دوره های آموزشی ، شرکت در آزمون و دریافت گواهینامه می پردازیم .
متقاضیان برای دریافت گواهینامه مهارت فنی حرفه ای ابتدا باید در دوره های فنی و حرفه ای شرکت کرده و سپس با قبولی در آزمون پایان دوره و کسب حد نصاب نمره ، موفق به دریافت مدرک مهارت شوند .
مهارت آموزان پس از اتمام دوره آموزشی باید از زمان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون فنی و حرفه ای مطلع بوده و آن را تهیه کرده و در امتحان پایانی آن مهارت شرکت کنند تا در صورت قبولی بتوانند گواهینامه مهارت خود را دریافت و مشغول به کار در حرفه آموزش دیده شوند . آزمون های پایانی هر دوره به دو صورت کتبی و عملی برگزار می گردد که دارای نمره حد نصاب زیر برای پذیرش می باشند .
کسب حداقل نمره 50 از 100 در آزمون کتبی
کسب حداقل نمره 70 از 100 در آزمون عملی
کسب حداقل معدل 70 در آزمون های عملی و کتبی با ضریب وزنی 25 درصد آزمون کتبی و 75 درصد آزمون عملی
گواهینامه مهارت دارای سطوح مختلفی بوده که بیانگر میزان مهارت و توانایی فرا گرفته شده توسط مهارت آموز در طی یک دوره آموزشی است که به 4 درجه زیر تقسیم می شود :
مهارت درجه سه : به آموزش های متقاضیان در بخش های مهارت آموزی به افراد کم توان ذهنی و مهارت سطح سه ساختمان اطلاق می شود .
مهارت درجه دو : به آموزش های مقدماتی که به افراد مبتدی ارائه شده است ، مهارت درجه دو گفته می شود . گواهینامه مهارت درجه دو به عنوان پیش نیاز برای شرکت در دوره آموزشی کارگر ماهر می باشد .
مهارت درجه یک : به آموزش های تکمیلی که به مهارت آموزان دارنده گواهینامه مهارت درجه دو ارائه می گردد ، مهارت درجه یک گفته می شود . گواهینامه این دوره به عنوان پیش نیاز برای شرکت در دوره آموزشی کارگر ماهر می باشد .
مهارت کارگر ماهر : به آموزش های تخصصی که به مهارت آموزان دارنده مهارت درجه یک ارائه می گردد ، دوره مهارتی کارگر ماهر گفته می شود .
ارتباط باما